Casa Luna Studio

Amsterdam

Maud Verbruggen

Maud Verbruggen studeerde aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam en de Jan van Eyckacademie in Maastricht.

Zij specialiseerde zich in: grafiek, scenografie (décor- en kostuum-ontwerpen), schilderen, visuele communicatie en fotografie.
Haar leraren waren o.a. Prof. Fr. van Thienen, Nico Wijnberg, Pieter Defesche en Jan van Keulen.

Exposities bij o.a. Galerij Asselijn, Galerie Liesbeth Lips in Amsterdam en Breda, en het ac. VU ziekenhuis in Amsterdam. Bij ABN/Amro bank Zürich en Galerie am Platz in Eglisau, Zwitserland en vanaf 1995 jaarlijks in Casa Luna.

In 1995 startte zij Casa Luna Studio in haar huis in Amsterdam. (ontwerpstudio voor beeldende kunstopdrachten).
In 1995 werd ook gestart met de organisatie van manifestaties met meerdere kunstenaars en de uitgave van kunstenaarsboeken zoals -10 grote Dromen- over de achtergronden van de kunstenaars; waar zij vandaan komen en wat hen bezielt. En het boek -Stilte- over haar eigen achtergronden i.s.m. Saskia Roos, handboekbindster.

Van een 40-tal monumentale ontwerpen, zowel in de schilderkunst als ruimtelijk, werden er een 20-tal uitgevoerd door haarzelf en in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven.

In 1999 begon zij met de restauratie en renovatie van het huis Casa Luna dat dateert uit 1616.

Ook begon zij een ‘artist-in-residence’ programma.

Het huis vertegenwoordigt de rode draad in haar werk, waarmee en waarin zij de geschiedenis en de hedendaagse beeldende kunst met elkaar verbindt.

zie ook mijn website:http://maudverbruggen.nl/